Stapelblokken Sierbestratingvoordeel

Stapelblokken worden veelvuldig geplaatst in de voortuin en/of achtertuin om bloembakken of borderranden van te maken. Dit komt mede door de eenvoudige toepasbaarheid van de blokken. Hierdoor kan in relatief korte tijd veel resultaat worden verkregen. Door handig te stapelen kan er een prachtige bloembak of border gerealiseerd worden, zonder zaagwerk.

Soorten stapelblokken

Er vele soorten stapelblokken verkrijgbaar. In zowel kleur als afmeting, maar ook in afwerking. De meest verkochte stapelblok is de Linia 15x15x60 cm Nero. Dit product is zeer geliefd vanwege zijn eenvoud. Een strak afgewerkte muurblok in de kleur antraciet. Doordat de Linia 15x15x60 cm Nero volsteens is gekleurd kan deze op alle mogelijke manieren worden gezaagd, zonder dat er een afwijkende zichtzijde ontstaat. De Linia stapelblok is er in verschillende afmetingen.

Linia 15x15x120 cm nero Excellence

Muurblok geknipt

Muurblokken met een geknipte zijde geven een ‘rotsachtig’ effect aan uw border of bloembak. De blokken worden aan de zichtzijde gebroken over de lengte richting. Door deze bewerking komen de natuurlijke granulaten (Edelsplitten) aan het oppervlak zichtbaar. De serie Catrock of Granibiels zijn stapelblokken met een geknipte zijde.

Stonewalling

Wilt u echt eens wat anders in de tuin? Dan is de Stonewalling stapelblok wellicht een alternatief. Dit muurblok bestaat uit verschillende afmetingen met ieder een eigen afwerking. Hiermee wordt een border gecreëerd, welke de uitstraling heeft van gestapelde rotsstenen. Ondanks de openheid in de structuur kan er geen grond/zand of water doorheen lopen en zijn de stapelblokken eenvoudig te verwerken.

STONEWALLING VERONA

Stapelblokken verwerken

Zorg ervoor dat, voorafgaand aan het verwerken van de stapelblokken, de ondergrond (zandbaan) vlak en hard is. Indien u hoger dan 2 stapelblokken gaat stapelen is het advies om eerst een opsluitband 5x15x100 grijs op de zandbaan te leggen. Hiermee creëert u een soort van fundering en ligt het eerste blok niet te diep in de grond. De zandbaan ligt circa 10 centimeter onder het maaiveld of de bestrating. Gebruik altijd een waterpas om ervoor te zorgen dat de baan vlak is.

Nadat er een stevige basis is gelegd kan het stapelen beginnen. Denk vooraf goed na over hoe u uitkomt met de blokken. Zodat u een halfsteens verband in het stapelen krijgt en dat u zo min mogelijk hoeft te zagen. Lijm de blokken vast aan elkaar met een hoogwaardig polymeerkit of spuitlijm.

De stapelblokken zijn op maat te zagen met een haakse slijper voorzien van een diamant schijf. Spoel de stapelblokken na het slijpen goed af met schoon water. Let op, dat u het nooit boven bestrating de blokken zaagt en/of spoelt. Het slijpsel trekt snel in de bestrating en de vlekken zijn niet meer te verwijderen.

Afwerken border of bloembak

Voor een nette afwerking van de border of bloembak kan er na wens een muurafdekplaat bovenop worden gelegd. Deze platen zijn doorgaan 5cm dik en hebben diverse afmetingen. Let bij aanschaf altijd op de breedte van de plaat of vijverrand. Dit betreft dan vooral het overstek wat er door de afdekplaat wordt gecreëerd ten opzichte van de muurblokken.