Invoegen van terrastegels

Er zijn 2 mogelijkheden om de voegen van uw terrastegels op te vullen. U kunt gebruikmaken van Inveegzand of van een Voegmiddel. Inveegzand wordt gebruikt bij betontegels en een Voegmiddel wordt bij keramische tegels toegepast.

Inveegzand

Inveegzand (Zilverzand of Graphite sparkle) is geschikt voor alle soorten en maten voegen voor betonnen terrastegels. Dit inveegzand zorgt voor een preventieve werking, die voorkomt dat onkruid kan ontkiemen. Nadat u de stenen of tegels heeft verwerkt, zorgt u ervoor dat u beschikt over voldoende inveegzand. Het zand strooit u uit over de naden van de tegels en veegt u in met behulp van een zachte bezem. Het Zilverzand of Black Sparkle is zo fijn dat het zelfs in de smalste voegen valt. U zult merken dat het lastig is om direct de hele voeg te kunnen vullen. Herhaal meerdere malen het invegen van de voegen, zodat deze goed gevuld zijn.

Waarom inveegzand en geen voegmiddel voor betonnen tegels?

De reden waarom er geen voegmiddel wordt gebruikt bij betonnen terrastegels is dat de tegels strak tegen elkaar worden gelegd. Hierdoor krijgt u een kleine voeg. Dit komt doordat er een kleine afstandhouder aan de tegel zit. Daardoor is de voeg te smal om de werking van voegmiddel te laten slagen. Een fijn inveegzand is dan hiervoor geschikter. Betonnen tegels met voegkruizen leggen en hiermee een grotere voeg te creëren is zeer ongebruikelijk. Daarnaast moet u zich ook afvragen of dit esthetisch passend is.

Voegmiddel

Kies in plaats van zilverzand voor een harde waterdoorlatende voeg. Deze voegmortel is speciaal ontwikkeld voor het voegen van keramische tegels.. De voegen spoelen niet uit en zijn sterk onkruid werend. De harde voeg is een kunsthars gebonden voegmortel en is in meerdere kleuren te verkrijgen. Deze waterdoorlatende voeg is toepasbaar bij een ondergrond die goed drainerend is, zodat het water niet in de voegen blijft staan. Voegmiddel King-Assist is eenvoudig in verwerking.

Het verwerken van voegmiddel voor keramische terrastegels

U maakt de tegels nat en strooit de benodigde hoeveelheid voegmortel op de bestrating. Deze mortel veegt u in met een rubberen vloertrekker en zorgt ervoor dat dat de naden goed gevuld zijn. Een handig hulpmiddel hierbij is de voegentrekker. Deze voegentrekker, zorgt ervoor dat de voegen goed worden aangedrukt. Veeg overtollig mortel weg (dit wordt hard als u het op de tegels laat zitten) en spuit uw terras voorzichtig schoon.

  • Deze voegmortel is geschikt voor voegbreedtes vanaf 3mm.
  • Ideaal voor keramische terrastegels van de serie Kera Twice