Oprit bestraten

Groot assortiment

Scherpe prijzen

Uit voorraad leverbaar

Oprit bestrating

Het maken van de juiste keuze voor uw oprit bestrating hangt af van vele factoren. Wat voor afmeting moet het materiaal hebben? Wilt u strak of getrommeld? Wat mag het per m2 kosten? Hoe zwaar wordt de oprit belast? De laatste vraag is wellicht het meest cruciaal. Komt er een alleen een auto op de oprit of rijdt er met enige regelmaat ook een vrachtwagen of tractor uw oprit op? Deze factoren voor het kiezen van de juiste oprit bestrating worden op deze pagina voor u behandeld. Zodat u de juiste keuze kan maken.

BSS 8 cm KOMO Antraciet met deklaag | Oprit bestraten Sierbestratingvoordeel

Hoe kan ik het beste mijn oprit bestraten?

Voordat u de keuze maakt voor uw oprit bestrating is het handig om een totaal beeld te hebben van alle werkzaamheden. Gaat u de werkzaamheden geheel zelf uitvoeren of laat u dit door een vakman uitvoeren? Of het nu het eerste of het tweede is, het is altijd goed om basiskennis te hebben wat het beste is voor uw oprit.

Hoe is uw ondergrond van uw (toekomstige) oprit? Is dit zand of klei grond? Dit is belangrijk, want dit is de basis van uw verharding. Indien de grond zacht is, is het verstandig om een puinbed in granulaatvorm aan te leggen. Dit is een stevige laag welke de kans op verzakking sterk voorkomt. Vervolgens komt het zandbed erop te liggen. Deze moet hard worden afgetrild met behulp van een trilplaat. Zorg ervoor dat uw bestrating altijd een afschot heeft om het hemelwater af te voeren. Regenwater moet zo snel mogelijk van uw bestrating kunnen aflopen, want dit voorkomt schade (bijvoorbeeld Kalkuitbloei) aan uw oprit bestrating.

Ligt de basis er, dan kunnen de opritstenen worden gelegd. Kijk en kies welke methode van bestraten het beste bij u past. Kiest u voor L-verband, Keperverband of toch voor Banenverband. Allerlei mogelijkheden, maar zorg voor een goede balans tussen kracht en uitstraling.

Keuze oprit bestrating

Er zijn veel elementen die meewegen voor de keuze van bestrating:

 • Dikte van de bestrating: De belasting van uw oprit is hiervoor leidend. Komen er alleen auto’s op de oprit te staan, dan is een dikte van minimaal 6cm prima. Wordt de belasting zwaarder (bakwagen of tractor), kies dan voor minimaal 8cm dik.
 • Kleur van de bestrating: Houd, naast wat u mooi vindt, rekening met de omgeving van de bestrating. Handig is ook in gedachte te houden of de kleur van de oprit bij de kleur van de gevel(steen) van de woning past.
 • Afmeting: Kiest u voor een klinker of waalformaat? Houdt u van getrommeld of meer van strak. Daarnaast hebben sommige klinkers geen afstandhouder, zodat de voeg erg klein wordt.
 • Manier van leggen: In welke verband wilt u de bestrating leggen? Een essentieel onderdeel, want de combinatie van leggen en soort klinker maakt de oprit compleet (of juist niet).
 • Onderhoudsvriendelijkheid en kleurvastheid: Iedereen wil onderhoudsvriendelijke bestrating. Daarvoor is het goed om te kijken of de klinker is voorzien van een deklaag of niet.
 • Prijs: Natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Naast de scherpe prijzen die wij vermelden op onze website, hebben wij ook vaak een actie op de sierbestrating. Kijk hiervoor de Pop-up of in de chatfunctie naar de kortingsactie met bijbehorende kortingscode. Dit maakt uw sierbestrating extra voordelig bij Sierbestratingvoordeel!
 • Bosoven Grijs Waalformaat

  Bosoven Grijs Waalformaat

   37,95
 • Bosoven Mangaan Waalformaat

  Bosoven Mangaan Waalformaat

   37,95
 • Bosoven Nero Waalformaat

  Bosoven Nero Waalformaat

   37,95
 • Bosoven Prunia Waalformaat

  Bosoven Prunia Waalformaat

   37,95
 • Bosoven Violet Waalformaat

   37,95
 • BSS 8cm KOMO Grijs met deklaag

  BSS 8cm KOMO Grijs met deklaag

   20,95
 • BSS 8 cm KOMO Antraciet met deklaag

  BSS 8 cm KOMO Antraciet met deklaag

   24,50
 • BSS 8 cm KOMO Rood/Zwart met deklaag

  BSS 8 cm KOMO Rood/Zwart met deklaag

   24,95
 • BSS 8 cm KOMO heidepaars met deklaag

  BSS 8 cm KOMO Heidepaars met deklaag

   24,95
 • BSS 8 cm KOMO Rood met deklaag

  BSS 8 cm KOMO Rood met deklaag

   24,95
 • BSS 8 cm KOMO Verkeerssteen Wit

  BSS 8 cm KOMO Verkeerssteen Wit

   62,95
 • Oprit-steen banenverband 8cm Icey Blue banenverband

  Oprit-steen banenverband 8 cm Icey Blue

   51,95
 • Oprit-steen banenverband 8 cm Imperial Black

  Oprit-steen banenverband 8 cm Imperial Black

   51,95
 • Bosoven Grijs Genuanceerd 21x7x8cm dikformaat

   39,95
 • Bosoven Mangaan dikformaat Sierbestratingvoordeel
  VEEL GEKOZEN

  Bosoven Mangaan 21x7x8cm dikformaat

   39,95
 • Bosoven Nero

  Bosoven Nero 21x7x8cm dikformaat

   39,95