Excluton terrastegels

De Excluton terrastegels zijn in vele soorten, maten en kleuren te verkrijgen. Sierbestratingvoordeel is al jaren dealer van deze prachtige tuintegels. De producent Excluton zorgt voor kwaliteit en werkt op een duurzame manier. De tegels kunt u voor vele verschillende toepassingen gebruiken. Tegenwoordig wordt vaak gekozen voor een grote maat terrastegel, de meest voorkomende maat is de terrastegel 60×60cm.

De grotere tegels zijn vaak strak en hebben een prachtig design. Het verschil zit hem in de afwerking. De een heeft een facetrand en de ander is helemaal strak. Ook is de oppervlakte van de tegels bij iedere soort weer anders. Deze uitleg staat op internet vaak kort en bondig beschreven. Wilt u echter een goed en vakkundig advies, dan raden wij u aan om contact met ons op te nemen.

Excluton terrastegels verwerken

De tuintegels worden vaak door de erkende vakman gelegd. De hovenier of stratenmaker weet precies op welk afschot te tegels gelegd moeten worden. Het afschot is van belang om ervoor te zorgen dat het regenwater goed van uw terras weg loopt. tuintegels leggen komt dus nog behoorlijk precies. Maar wanneer u een beetje handig bent, kunt u ook een heleboel zelf doen. Denk u bijvoorbeeld aan de voorbereidende werkzaamheden. Vaak moet er zwarte grond uit en geel zand erin wat u waarschijnlijk prima zelf kunt doen. Daarna laat u de zandbaan goed afvlakken door de stratenmaker of hovenier en u kunt zelf helpen met leggen.

Het kopen van tuintegels

U wilt tuintegels kopen, maar u weet niet goed de verschillen tussen de tegels want er blijken veel verschillende soorten, maten en kleuren leverbaar te zijn. Laat u dan niet alleen maar beïnvloeden door de prijs, maar bedenk ook wat voor gemak u ervan wilt hebben. Er zijn namelijk standaard betontegels die vaak open van structuur zijn. Open van structuur wil zeggen dat er sneller mos, alg en vuil in de bovenlaag van de tegel kan gaan zitten. Met een geborstelde en geïmpregneerde terrastegel is de toplaag beter verdicht en heeft een beschermlaag gekregen. U kunt zich voortellen dat u hier iets minder omkijken naar heeft. Echter, alle tuintegels worden groen, maar er zit wel degelijk verschil in ode mate van het intrekken van de groene aanslag.

Assortiment Excluton terrastegels

Er zijn vele soorten tuintegels te onderscheiden, maar de meest voorkomende tegelmaat is de terrastegel 60×60. In deze maat zijn ook de meeste kleuren en soorten te kiezen. Maar waarin zit nu het verschil tussen een terrastegel van € 55,- per m² of een tegel van € 45,- per m2? Dat is een veel voorkomende vraag die wij te horen krijgen.

Verschil tussen de tuintegels beton

Er worden tegenwoordig geen slechte tegels meer gemaakt, maar dat er verschil in kwaliteit zit mag duidelijk zijn. Neem een tegel van bijvoorbeeld € 25,- per m². Deze tegel zal veel opener van structuur zijn. Dit wil zeggen dat hij poreuzer is en dus meer vocht en vuil zal opnemen. U kunt zich voorstellen dat deze tegels sneller groen en smerig zullen worden dan een behandelde tegel. Ook is het schoonmaken van deze tegel wat lastiger dan een gladde/dichte terrastegel. Kiest u ervoor om een betere kwaliteit terrastegel van beton te kiezen, dan is deze tegel na productie vaak 1 of meerdere keren behandeld. De toplaag van het beton is beter verdicht, waardoor er minder vuil en vocht in kan trekken. Ook is de tegel vaak behandeld met een Impregneer of coating. De poriën van de tegels worden als het ware verdicht, waardoor daar geen vocht en vuil meer in kan trekken.

Voordelen van geïmpregneerde tuintegels

Bij poreuze tegels is het aan te raden om de tegels te laten impregneren. Bij het impregneren van de Excluton terrastegels wordt er een transparante laag op de tegels en de voegen aangebracht waardoor de poriën dichtslibben. Hierdoor kan vuil zich niet in de tegel gaan nestelen en kan water niet in de tegel trekken.
Impregneren zorgt ervoor dat:

  • Tuintegels langer mooi blijven;
  • er geen vochtophoping onder de tegels kan ontstaan met schimmel tot gevolg;
  • vuil gemakkelijk verwijderd kan worden;
  • de levensduur van de tegels wordt verlengd.

Uw terras aanleggen met de tuintegels is een zeer creatief proces. In het verleden, wanneer u een terras of oprit aanlegde, had u weinig keus in het materiaal. Maar de laatste jaren zijn er vele innovatieve materialen mogelijk. De innovatieve ontwikkelingen zorgen ervoor dat uw tuin onderhoudsvriendelijke en duurzaam ingericht kan worden.

Tegenwoordig hoeft u niet meer voor een standaard terrastegel te kiezen. Een standaard tegel was eerder namelijk 30x30cm en grijs van kleur. De tegels zijn er vandaag de dag in een breed scala aan kleuren en formaten. De tegels bootsen de look van een moderne tuintegel na, maar verschillen wel degelijk in kwaliteit. Voor een goed en vakkundig advies kunt u het beste langs komen in onze showtuin.

Groot formaat tuintegels

Een grotere formaat terrastegel is tegenwoordig helemaal in. Vooral de afmeting 80x80cm tegel doet het goed. Wanneer u een grote tegels gebruikt voor een terras oogt dit rustiger en daardoor ruimer. Grote terrassen krijgen door de grotere tuintegels een “ruimte boost”. Door het kleine voegen structuur en de grotere oppervlakte zorgen de tuintegels voor een designuitstraling.